Najnovije

petak, 16. veljače 2018.

Sta sve mozete pogledati kod nas i pronaći na našoj stranici

Prati uvek najnovije vesti

Ovdje su biljke svrstane prema skupinama bolesti ili poteškoće za koje povoljno djeluju. Takođe ovde možete naći sve o ljekovitim biljkama, šta liječe i na koji načim pripremiti lijek za određenu bolest.
Prati nas na Facebook stranici i ne propusti nijednu objavu o ljekovitim biljkama.

Klikni i lajkuj nas!
Što je ljekovito bilje (ljekovite trave i sl.)? Kada se govori o ljekovitom bilju, prva pomisao je na magiju, vračanje i slične pojmove. Međutim, ljekovito bilje se zaista nalazi oko nas, samo ga treba znati koristiti. Ljekovitim biljem se danas koristi i suvremena znanost, koja ili kopira prirodne spojeve, ili iz prirodnih spojeva pokušava napraviti još učinkovitije lijekove. Jedan od najboljih primjera je kora breze, koju su naši preci žvakali kad bi imali problema, primjerice s glavoboljom, a danas se glavni sastojak kore, acetil-salicinska kiselina nalazi u lijekovima za bolove ili snižavanje temperature.
Teško je postaviti granicu što je ljekovito bilje, a što nije. Prema nekim teorijama, sve biljke mogu biti ljekovite, samo je pitanje pristupa i korištenja. Biljke mogu pomoći i u nekakvim medicinskim tegobama, ali u svakodnevnom životu, kada je u pitanju stres, upale i slično. Ono što je važno za naglasiti, ovdje se ne zagovara isključiva upotreba biljaka, umjesto lijekova propisanih od strane doktora, ali je činjenica da se pravilnim korištenjem biljaka može pomoći vlastitom organizmu kroz neko vrijeme.
Priroda ZA sve

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Blogger Templates