Najnovije

ponedjeljak, 13. listopada 2014.

SAVJET I RECEPT: Prirodni lijek protiv vrtoglavice (VIDEO)

Prati uvek najnovije vesti
Vrtoglavica predstavlja stanje u kojoj osobu zahvata osećaj da sve oko nje počinje blago da se okreće u krug i praćeno je gubitkom ravnoteže, kao i nesvesticom. Veoma je puno uzroka vrtoglavice, a među najčešćim su sniženi krvni pritisak, potres mozga, nervni problemi, promena naočara za vid ili sočiva i loša ili neredovna ishrana.

Kada je reč o blažim slučajevima vrtoglavice, oni se relativno brzo i lako mogu otkloniti, ali ukoliko je vrtoglavica praćena drugim ozbiljnijim simptoma, nikako je ne treba zanemariti i treba hitno posetiti lekara, koji će vam dati dalja uputstva.

Kućni lekovi 
Pomešati sledeće sastojke – so, sirće, senf, načo sir, biber i ljutu papričicu. Sve to u vrlo malim količinama pomešati u šolji ili čaši sa vodom i popiti. Ovaj lek spada u grupu jako efikasnih prirodnih lekova protiv vrtoglavice. Takođe, pospešuje i cirkulaciju i čini da osoba povrati ravnotežu i pribranost.

Za ublažavanje ili uklanjanje vrtoglavice pomaže i mešavina soka od limuna, crnog bibera, soli i vode.

Dobar kućni lek predstavlja i spoj meda i jabukovog sirćeta, pogotovo kada je osobi potrebno povratiti ravnotežu i svest što je brže moguće.

Mešavina jogurta, narandže, limuna i kore od mandarine predstavljaju jako dobra rešenja za ublažavanje vrtoglavice.

Čaj od kamilice ili čaj od nane takođe su jako delotvorni kada je reč o ponovnom vraćanju kontrole nad telom.

U veoma dobre tehnike za ublažavanje vrtoglavice spada i masaža lavandom.
Ukoliko vam na dohvat ruke ne bude ništa od gorepomenutog, još jedna dobra tehnika za ublažavanje vrtoglavice i vraćanja svesti jeste da glavu postavite između kolena i na taj način povratite cirkulaciju krvi i normalno funkcionisanje mozga.

Kada je reč o smanjivanju pritiska, koji je čest pratilac vrtoglavice, sok od đumbira u malim količinama predstavlja savršeni lek za rešavanje problema.
Kombinacija soka od đumbira i meda preporučljiva je za još jači i bolji efekat s obzirom na to da su med i đumbir poznati po svojoj izuzetnoj lekovitoj moći.
Takođe predlažemo da pogledajte video ispod:

Priroda ZA sve

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Blogger Templates